Alternatieve Kleding

Een alternatieve cultuur moet men zien als een cultuur die zich afscheidt van de normale cultuur die er heerst. Vaak valt een alternatieve cultuur onder een of meerdere subculturen. Veel overeenkomsten hebben ze niet alleen dat ze zich afzetten tegen de massacultuur. Je kan hierbij denken aan punk, grunge, metal, gothic enzovoort. En bij deze alternatieve culturen hoort ook alternatieve kleding.

Gothic cultuur

Gothic is een wereldwijde subcultuur die in de jaren 80 opbloeide. De subcultuur wordt geassocieerd met kleding en muziek. De aanhangers van de Gothics worden de Goths genoemd.

Gothic is een goed voorbeeld van alternatieve kleding. Het is bij vrouwen kenmerkend dat het uit veel lange jurken bestaat, korsetten en sluiers. Daarbij hebben de vrouwen naar achter gekamd haar, eyeliners en zwartgelakte vingernagels. Ze dragen netkousen en de stijlen uit de elizabethaanse en victoriaanse stijl.

De Gothic kleding

De alternatieve kleding van de Gothic is hoofdzakelijk zwart. Er wordt daarnaast ook vaak met zilver gewerkt en ook de kleur rood komt met vaste regelmaat terug. Er zijn natuurlijk veel ander combinaties van kleuren mogelijk. De gothische stijl wordt soms ook de “romantische look” genoemd.

Vaak worden er veel piercings en tatoeages toegepast en zowel mannen als vrouwen gebruiken hierbij veel make-up. Het haar zal daarbij vaak zwart blauw geverfd zijn en soms naar achteren gekamd zijn waardoor het er vaak groots uitziet.

Alternatieve kleding bij Sinister!

Sinister heeft een groot assortiment met alternatieve kleding dat verkocht word in verschillende winkels. In onze store directory kunt u gemakkelijk een winkel bij u in de buurt vinden! Heeft u zelf een winkel en heeft u interesse om Sinister kleding te verkopen? Neem dan contact met ons op via deze pagina.

Heeft u nog andere vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Alternatieve Kleding - Sinister